уторак, 29. септембар 2009.

Urbana mačka na koncertu eksperimentalne muzike

Goldie – zlatokosa škorpijica, mlada privrednica, buduća ajkula u biznisu

Šećer, Di i UM, u ostalim ulogama

Goldie ima karte za koncert večeras! Šećer, Di i ja pojma nemamo o čemu se radi ali smo sa zadovoljstvom prihvatili da joj pravimo društvo. Poslednji put nas je, da Bog poživi male privrednike, preko firme vodila u Grand Casino da slušamo Vasila Hadžimanova i skroz smo se dobro proveli.

Stižemo Goldici na gajbu oko sedmice. Imamo čuku vremena da iskuliramo jer koncert počinje u pola 9. G nas nudi kafom i mafinima od borovnica. Znate kako Gregori Pek i Džon Vejn prave kafu? Skuvaju je pa ubace potkovicu u lonče. Ako se potkovica održi na površini, kafa je dovoljno jaka. E takvu kafu preferira naša Goldie. Jaku, da se narednih sat vremena smenjujemo u toaletu na po 10 minuta. Za to večeras stvarno nemamo vremena ali smo mafine smazali u sekundi.

Koncert se održava u Rex-u. Stižemo na mesto zločina 15 minuta ranije pa čitam bookletić sa repertoarom. Autor G.N. o koncertu: ‘ambijentalna, minimalna i repetativna, moja muzika je bez pleonazama, i mozda se uopste ne radi o muzici (ko zna) već o pokušaju smirivanja struja nervnog sistema`. Prozevam se i zamišljam kako sam se teleportovala na božićni vašar, gužva je i galama, jedem roze šećernu vunu toliko da mi je muka i čekam red za rollercoaster.

Za ovaj happening obukla sam haljinu boje banana sa ekvadora u kombinaciji sa ogrlicom i narukvicama boje zrelih breskvi i visokim sandalama boje ananasa. Pored mene, ostali posetioci izgledaju kao nemi crno beli film.

UM: Jel štrčim?

Goldie: Kao Byblos voćni koktel u Irish Pub-u.

UM: Sviđa mi se da budem drugačija. Ja se i za posao oblačim kao za večernji izlazak. Tako lakše podnesem radni dan.

Koncert startuje bucko na kontrabasu. Prvo izvodi solo tačku a zatim ga u drugoj numeri prate violončela i elektronika i tako to ide, ambijentalno nekako. I stvarno, ne znaš dal` je muzika il` pokušaj. A onda sam se pošteno naježila kad je među muzičare iznenada vaskrso ženski sablasni glas koji mi zvuči jebeno poznato. Da li je iz Vriska ili Kad jaganjci utihnu?

Šećer me štipa za lakat.

Šećer, UM na uvo: Bio sam danas u banci za kredu.

UM, njemu na uvo: Opa. Jedva čekam da kupiš autić pa da me voziš na posao.

Šećer, UM na uvo: Nećeš verovati koja papirologija. Još će i na rektalni pregled da me pošalju.

UM, poprilično glasno: Pa šta će da ti fali da se naguziš jednom za dobra kolica!

Nemi crno beli film desni parter: ŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ!!!!!!!

UM: Dobro de.

Kad jaganjci utihnu, definitivno. I to scena kad Hanibal pohuje mozak.

UM, Di na uvo: Čula sam bivšeg dečka broj 37 jutros.

Di, UM na uvo: I, jel te radi i dalje?

UM, Di na uvo: Istopila sam se u fotelji da su me kirbijem skupljali posle.

Di, UM na uvo: Šta se to dešava, svi se vraćaju starim ljubavima. Jebeno užičko kolo, jedan korak napred dva koraka nazad. Ludo neko vreme došlo, niko više ne igra Čačak. Ti stvarno i dalje veruješ u tu ljubav?

UM, Di na uvo: Kakvo je to pitanje? Pa ja još uvek verujem u Deda Mraza.

Di, poprilično glasno: Ma što ga ne pozoveš i opališ u parku na klupi, za stara dobra vremena. Jebeš normalnu vezu, živela avantura!

Nemi crno beli film levi parter: ŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ!!!!!!!

Di: Dobro de.

Digidim dam dam DIDAAAAAM du zuk zi pam pam digidam DIDAAAAAAAM, vaskrsava riba u visokom tenoru a meni se koža naježila da mogu parmezan da rendam.

Goldie, UM na uvo: Tročlani logaritamski skup u više mogućih permutacija. Matematički problem ili kolektivni seks?

UM, Goldie na uvo: I tebi je dosadno, a?

Goldie, UM na uvo: To je SMS koji mi je upravo stigao od tipa sa kojim se intenzivno čujem ovih dana. Draga saveta, molim te pomozi mi, ne znam kako da protumačim ovu poruku heheheehh.

UM, Goldie na uvo: Direktan poziv za sexo colectivo. Ili jebote, šta ako je neki manijak? Izvede te na piće a posle te pozove u stan, otvori ti glavu, ispohuje mozak i posluži ga prijatelju.

Goldie, poprilično glasno: Draga saveta, NE SERI!

Nemi crno beli film levi i desni parter: ŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ!!!!!!!

Obezbeđenje Rex-a: Budite ljubazni i svo četvoro napustite koncert.

Šećer: E baš sam se pitao kada ćete nam to predložiti.

Izleteli smo iz Rex-a uvijajući se preko stomaka od smeha. Ostatak večeri proveli smo na svirci ispijajući crno pivo u Irish pub-u Tri šargarepe. Goldie, Di i Šećer su do besvesti analizirali SMS puzzle a ja sam igrala svoju ulogu Byblos voćnog koktelčića, štrčeći u očima preslatkog bubnjara.


1 коментар: